Innebandy

VIK-talangen gör landslagsdebut: ”Roliga egenskaper”

Innebandy För en månad sedan var han på landslagsläger med u 19-landslaget. Nu är det klart att Albin Rommeskog kommer få representera blågult under två landskamper i finländska Eerikkilä i slutet av juli. – Han har roliga egenskaper i sitt offensiva spel, berättar förbundskaptenen Jonatan Brolin för Värnamo.nu.

Albin Rommeskog. Foto: Jim Carlson

Landskamperna kombineras med ett läger där man ska lägga grunden inför u 19-VM i Danmark nästa år.
– De som är uttagna är ett gäng explosiva, duellstarka spelare som gärna bryter mönstret. Det tror vi att vi kan kombinera med ett starkt försvarsspel och vassa offensiva beslut, säger förbundskaptenen Jonatan Brolin i ett pressmeddelande.

I den 23 man starka truppen ingår alltså Värnamo IK:s 17-årige talang Albin Rommeskog. Rommeskog var med på ett läger för någon månad sedan och har nu alltså plockats ut till landskamper.
– Han är med för att han har en hög arbetsmoral och att han gör jobbet i vårat press- och försvarsspel på ett bra sätt, berättar Jonatan Brolin för Värnamo.nu.

Rommeskog vräkte in hela 36 mål för VIK säsongen som var.
– Han har roliga egenskaper i sitt offensiva spel. Han gillar att bryta mönstret, han ser en liten lucka som kanske är tillgänglig för att skapa en målchans och han är väldigt aggressiv på att ta den möjligheten och ta sig in mot mål. Vi tycker att han är en väldigt rak offensiv spelare, säger förbundskaptenen.

Landskamperna mot Finland blir Rommeskogs första officiella landskamper. På lägret i april spelade de förvisso en match, men då mot ett klubblag.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *